Home Interviuri Părul de pe corpul femeilor – un subiect tabu? (cu Queen Ester)

Părul de pe corpul femeilor – un subiect tabu? (cu Queen Ester)

16

Cand vezi par la o femeie, care e prima ta reactie? E de repulsie, de indiferență, de acceptare fără prejudecăți sau de admirație?

La mine e de admirație. Dar nu sunt mândră de asta. Mi-ar plăcea să fie atât de „normal” încât să nu mai trebuiască să vorbim despre asta. Să am o reacție de nimic, ca și când nu contează. Dar probabil până la a fi acceptat 100% ca o normalitate vor trebui să lupte multe femei pentru asta. 

Și cum se luptă femeile pentru a fi acceptate așa cum sunt? Fiind autentice. Preaslăvim în teorie sinceritatea, autenticitatea, dar nu ne putem uita la ce e biologic natural atât la femei cât și la bărbați? Păi, atunci avem o problemă. Poate ești din categoria celor care zic: „să facă ce vor, dar să nu ne arate și nouă”. În această declarație sunt câteva chestiuni de comentat, una ar fi că nu trebuie să-ți facă ție pe plac, a doua că atâta timp cât te holbezi, înseamnă că încă mai trebuie să vezi.

Queen Ester e activită, susținătoare a părului pe corp. Arată extrem de bine și își dorește ca femeile să se simtă bine în corpul lor fără prejudecățile societății. 

Ester inspiră o grămadă de oameni să fie buni unii cu ceilalți.

Vreau să înțelegeți că IUBIREA este atât de puternică! Iubirea poate cuceri totul. Trăim într-o societate care ne-a făcut individualiști. Oamenii au tendința de a nu le păsa. Și îi rănesc pe ceilalți doar pentru că sunt necunoscuți.

Bunica mea se uita deseori pe fereastră. Constant vedea o fetiță care trecea pe lângă casă pentru a ajunge la stația de autobuz, cu capul în jos și o postură proastă. Într-o zi, bunica mea zărind-o, a ieșit din casă. S-a uitat la ea și i-a spus «Fetiță, ești frumoasă! Nu te plimba cu capul aplecat, trebuie să stai dreaptă și să-ți arăți frumusețea». Fetița a ridicat capul de atunci. Morala poveștii este să fii bun și iubitor nu înseamnă să-ți ajuți doar prietenii și familia, ci și oamenii pe care nu îi cunoști. Cuvintele sunt puternice, pot ucide, dar pot da și viață.

Nu se stie pe cine poți influența pozitiv într-adevăr, poate chiar pe tine însuși, căci Ester crede și-n importanța iubirii de sine.

Dragostea pentru propriul sine

A fost important pentru mine să mă accept. Să nu-mi mai ascund părul de pe piept. Cu toții ne dorim să fim iubiți de ceilalți, deși știm că iubirea de sine este probabil cel mai important tip de iubire.

Trebuia să fiu eu însămi, autentică, pentru a-mi permite să fiu iubită de ceilalți. Mă temeam că bărbații o să mă respingă din cauza părului. Atunci mi-am dat seama că aș prefera să fiu sinceră cu mine însămi și să fiu iubită pentru cine sunt, decât să pretind că sunt ceva ce nu sunt și să fiu blocată cu cineva care nu m-ar iubi niciodată cu adevărat.


Mi-am dat seama că atunci când eram mai amabilă cu mine însămi eram și mai fericită. Cred cu adevărat că oamenii care îi urăsc pe alții sunt oameni care se urăsc pe ei înșiși. Eu obișnuiam să-i judec mai mult pe ceilalți când nu mă iubeam, deoarece cresc și învăț să mă iubesc mai mult în fiecare zi, nu mai simt nevoia să-i judec pe ceilalți așa cum obișnuiam”.

Este doar păr

Părul poate avea o semnificație diversă în diferite culturi. Este ușor de spus că «este doar păr când abia dacă ai». Pentru mine, declarația a fost aproape pasivă și ignorantă în raport cu problema reală. Pentru mine nu era doar păr, era identitatea mea și cunoștințele pierdute. Era puterea părului, dar pe care nu o cunoșteam. Mă deranja că nu puteam găsi informații despre părul de pe corp și aspectul cultural. Mai târziu am aflat că o femeie care avea barbă era un dar al lui Dumnezeu, am aflat că părul corpului era o sursă de mândrie și femeile păroase erau văzute ca fiind frumoase.

Am citit un articol care discuta părul corporal al femeilor din Africa. Îndepărtarea părului corpului nu face parte din cultura lor (în unele părți ale continentului). Comunitatea lor ar trăi un șoc dacă unul de-al lor s-ar întoarce din lumea occidentală «ras». În situații de genul, femeile au fost acuzate că încearcă să devină albe. Epilatul e văzut de aceștia ca o respingere a propriei culturi și identitați. Ca respingerea sinelui.”

Cât de important e ce spune societatea?

Am fost învățată să cred că dacă sunt păroasă nu-mi voi găsi bărbat. Cu toate acestea, m-am uitat în jur și am văzut femei cu barbă căsătorite, cu copii. Am fost învățată că dacă sunt grasă, slabă, cu piele întunecată, cu părul vâlvoi nu voi fi dorită, totuși le-am văzut dorite. Și mi-am dat seama că ceea ce face societatea este să distorsioneze percepția asupra realității. Spălarea creierului! Adesea vorbesc despre «redefinirea frumuseții pentru tine», pentru că este important să știi că ce ne spune societatea că este frumos nu este neapărat adevărat. Orice crezi sau simți că este frumos poate fi frumos pentru TINE. Ai puterea de a decide asta, indiferent de ce spun ceilalți.

Cred că uneori devenim sclavii sistemului societății când suntem blocați în el. Uneori trebuie să analizăm lucrurile pentru noi înșine, să ieșim în afara acestei bule. Să călătorim, să ne dăm seama că mâncarea promovată de societate este otravă, că am devenit orbi. Nu mai sunt oarbă, totuși mă trezesc câteodată eliminând filtrele societății.

Scoaterea mesajelor propagate din mintea mea a însemnat să ajung uneori în situații foarte grele. Cu toate acestea, să fiu păroasă nu m-a împiedicat să fiu iubită, pentru că mă consider frumoasă. Mi-au trebuit ani de zile să ajung până în acest moment. Mama m-a învățat întotdeauna să nu las NIMIC, nici măcar culoarea pielii nu mă împiedice să-mi ating obiectivele. Da, trăim într-o lume în care părul corpului, grăsimea și așa mai departe se propagă ca fiind nedorite, dar nu trebuie să lăsăm lumea să ne demoralizeze. Ești frumoasă! Schimbarea este lentă, viața este grea și nu a fost niciodată menită să fie ușoară, dar vom trece prin asta dacă luptăm împreună, ne încurajăm și ne ajutăm reciproc.

În încheiere

Drumul lui Queen Ester îl poți urmări pe Instagram unde își povestește viața și lecțiile prin care a trecut. Acolo vei descoperi și povești despre cum au ajuns să-i placă merele, deși în copilărie le ura, iar asta a făcut-o să realizeze că oamenii se pot schimba. Iar merele, la fel ca multe alte aspecte din viața noastră, sunt mult mai complexe. Unele mere sunt mai dulci, altele mai acre, în funcție de soi. Înainte de a spune că nu-ți place ceva, poate că e cazul să cunoști mai bine acel ceva.

16 COMMENTS

  1. Interesanta povestea. Fiecare trebuie sa hotarasca pentru el in privinta parului, cum se simte mai bine. Nu sa se ia dupa regulile societatii.

  2. Sincer, am avut o oarecare reticență și eu când am văzut pozele, dar până la urmă, eu zic că nu trebuie să milităm pentru părul pe corp sau pentru ce vrea societatea, ci pe ceea ce ne face pe noi să ne simțim bine.

  3. Cree ca e normal parul pe corp, iar fiecare ar trebui sa decida daca il indeparteaza sau nu. Pana la urma e acolo cu un scop.

  4. Fiecare își iubește si accepta corpul în moduri diferite. Asta trebuie sa înțelegem. Dinspre gura lumii, mă abtin la comentarii.

  5. Respect decizia fiecaruia si nu judec pe nimeni, fiecare sa se simta bine in corpul lui si sa afiseze ce doreste. Eu prefer fara par, asa ma simt curata si imi place sa mi simt pielea neteda si curata 🙂

  6. Nici eu nu sunt fana părului de pe corp, dar de cealaltă parte, ori de câte ori am ocazia spun că este absolut normal ca și femeile să aibă păr în aceleași zone în care au bărbații. Singura diferență este cantitatea, culoarea și grosimea lui. 🙂

  7. Tare interesant, sunt perfect de acord cu afirmatia ca iubirea este cea mai puternica. Mi-a placut mult povestea, desi nu m-am uitat la poze!

  8. Eu respect decizia fiecaruia. La urma urmei, putem face ce vrem cu corpul nostru. Totusi, mie imi pare ca tine de igiena indepartarea parului de pe corp. Eu clar nu as putea. 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here