Home Personal Cu speranță în suflet #SpreadTheNews

Cu speranță în suflet #SpreadTheNews

3

Am speranță că totul va fi bine, că împreună, respirând ca unul, ne vom descurca orice ne-ar mai pregăti viața. E perioada în care, deși se practică distanțarea socială, e atât de necesară cea civică și sufletească.

Știi senzația aceea când ești în mașina sport și accelerezi pe șosea cu inima pulsând, parcă, cu viteza mașinii pentru că în doar câteva minute vei ajunge pe plajă? Ei bine, pentru a exista speranță că acest scenariu va mai fi posibil, prioritare, acum, nu mai sunt drumurile la mare, ci cele care pot salva vieți.

În acest demers, al mobilității, vine în ajutor Autonom care pune la dispoziția asociațiilor și ONG-urilor implicate în lupta împotriva coronavirusului închirierea gratuită (timp de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire) de mașini din flota proprie din toată țara. Astfel că, în funcție de nevoi, asociațiile pot dispune de autoturisme, SUV-uri, van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri.

Dacă există ceva ce a făcut bine această criză este mobilizarea majorității. În general, la medici, la jandarmi, la poliție, la casieri ne gândim din prima, dar mai sunt o gramada de alte inițiative minunate, care ajutate pot să-și îndeplinească misiunea, aceea de a face bine. Cu speranță în suflet putem ajuta, cu speranță în suflet putem susține, cu oricât de puțin putem oferi în această perioadă, facem un bine. De aceea, eroi nu sunt doar cei din linia întâi, ci și cei care îi sprijină pe aceștia și pe cei care nu se pot descurca singuri, cum ar fi bătrânii sau cei în imposibilitatea de a se deplasa. Ce se întâmplă în momentul de față e ca o roată, care pentru a se învârti, trebuie ca toate componentele ei să funcționeze perfect, deci, pentru ca economia, sistemul medical, educația să-și revină și să funcționeze trebuie ca toți să ne facem partea, atât cât putem, chiar stând în casă.

Există câteva inițiative pe care le aplaud cu speranță în suflet!

Cum sunt cei care se ocupă cu distribuirea de materiale necesare medicilor (măști, halate de protecție, combinezoane ș.a.), de exemplu: Dăruiește Aripi la Constanța, Fundația Comunitară Banatul Montan, Fundația Comunitară Buzău care s-au ocupat de protecția medicilor de familie, Vivid Neamț care susține cadrele medicale din județul Neamț etc.

Cele care distribuie alimente și bunuri necesare persoanelor vârsnice sau cu dizabilități, cum ar fi: Tinerii Salvează România, Cutia cu medicamente care au oferit și sticluțe cu dezinfectant, Well România, campania umanitară Mâinile Bucuriei, dar și toți ceilalți voluntari care pregătesc și livrează pachete.

Cei care donează mese calde cadrelor medicale, de exemplu, restaurantul Kane – New Romanian Cuisine, prin mișcarea #ACUM. Fiecare persoană care comandă înseamnă o masă caldă oferită.

Autonom deja s-a implicat în ajutorarea acestor asociații și proiecte, dar și a altora, cu mașini. Le-am numit pentru că poți să le cauți, poți să susții și tu aceste inițiative, află ce fac și cum o fac și vezi dacă rezonezi cu valorile lor, iar dacă da, fii mecanismul care ajută roata, despre care îți scriam mai sus, să se învârtă!

Sunt convinsă că sunt mult mai multe campanii implicate în această luptă, așa că mai poți ajuta și împărtășind vestea. Dacă și tu cunoști asociații sau ONG-uri care au nevoie de autoturisme în această perioadă, oferă-le această informație, că pot conta pe Autonom pentru o flotă variată de mașini, absolut gratuit, tot ce trebuie să facă, este să-i contacteze pe adresa de e-mail help@autonom.ro sau la numărul de telefon +40 747 277 610.

Cu speranță în suflet oferă informația! Căci sunt convinsă că tot cu speranță în suflet, Autonom a luat această inițiativă și se ocupă de toate măsurile de siguranță, atât pentru colegii lor, cât și pentru clienți:

  • După fiecare preluare/transfer, mașinile sunt dezinfectate, acordându-se o atenție deosebită tuturor mânerelor, volanului, bordului, schimbătorului de viteze și portbagajului.
  • După dezinfectare, fiecare mașină de închiriat rămâne obligatoriu timp de minimum 24 de ore în parcare, pentru neutralizare, înainte de a fi predată unui alt client.
  • Mașinile preluate de la clienți în regimul D2D (door-to-door) sunt dezinfectate înainte de preluarea de la client și încă o dată la sediul Autonom, înainte de predare. Ulterior, e recomandat ca mașinile să rămână neutilizate de către client timp de 24 h de la predare.
  • Toate cheile mașinilor, precum și documentele auto, sunt dezinfectate și neutralizate înainte de a ajunge la următorul client.
  • Șoferii au primit numeroase informări, precum și mijloace de protecție (dezinfectant pentru suprafețe, măști de protecție, șervețele și dezinfectant pentru mâini atât pentru ei, cât și pentru pasageri).
  • Angajații lor vor purta de fiecare dată mănuși chirurgicale noi în gestionarea mașinilor și vor păstra distanța socială necesară în interacțiunea cu clienții.

Cu speranță în suflet închei acest articol, cu speranța că #totulvafibine, că împreună vom reuși, vom învârti roata atâta timp cât este necesar pentru a se înșuruba, adică, pentru ca lumea noastră să devină din nou stabilă. Nu suntem zâne, nu suntem supereroi cu forțe supranaturale, nu putem să emitem energii vindecătoare prin buricele degetelor, dar putem să fim buni, atenți, să ne pese. #SpreadTheNews!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Sursa fotografiilor: www.facebook.com/AutonomRomania/

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here